# SSC Math Question

**A train crosses 122m long platform in 17 second and a 219m long bridge in 25 second. The speed of train is :**

(a) 46.5 km/h

(b) 37.5 km/h

(c) 37.6 km/h

(d) 39.6km/h

**Solution :-**

Here, train is (25 - 17) = 8 sec covered (210 - 122) =88 m/sec then, speed of train = 88/8 = 11 m/sec = 11 * 18/5 = 39.6 km/h